Gemengde Zangvereniging "Met Hart en Stem"

 

Over de zangvereniging

In 1985 heeft de Gereformeerde Gemeente van Terneuzen een eigen koor opgestart, Gemengde Zangvereniging “Met Hart en Stem” . Het koor gaat dus officieel uit van de Ger. Gem., maar er zitten koorleden op van allerlei verschillende kerken. Heel fijn dat dat mogelijk is!

We hebben al zo’n vijfentwintig jaar Johan de Rijke als dirigent. Frank Kolijn is onze vaste organist. Elke donderdagavond repeteren we van 20.00u tot 22.00u, met tussendoor even een kwartiertje koffie-pauze. 


Wat doen wij nu zoal op deze repetitieavonden? We beginnen altijd met wat inzingers om de stemmen even los te maken. mhes koorfotoDaarna oefenen we de stukken voor komende uitvoeringen en eventueel een nieuw te zingen lied.

Wat betreft uitvoeringen hebben we elk jaar een aantal vaste tradities, te weten de afsluiting van het zangseizoen eind juni in een klein kerkje in de regio (een soort open repetitieavond en altijd erg leuk!), een keer zingen in een bejaardentehuis in de buurt (met een erg dankbaar publiek) en natuurlijk onze kerstuitvoering eind december samen met het jeugdkoor. Dan komen er, verspreid over het jaar, altijd nog wel een aantal bij. Het ene jaar wat meer dan het andere. U kunt dan denken aan een paaszangavond, of een bepaalde herdenkingsavond, zoals een Oranjezangavond, verder is er ook elk jaar een avond t.g.v. de herdenking van de Hervorming.

Het is voor het bestuur altijd een hele uitzoekerij om deze avonden te plannen, gezien de vaak vele uitnodigingen die we ontvangen van andere koren (vaak al zo’n anderhalf jaar vooraf!). Het geeft altijd wat gemengde gevoelens om zover van te voren al een planning te maken.

Heeft u dus zin om te zingen, schroom dan niet maar kom gerust eens vrijblijvend een keer luisteren. Denk niet te snel dat u niet over een geschikte stem beschikt, er zitten echt niet alleen nachtegaaltjes op het koor! (Waarschijnlijk zelfs niet één…..) We hopen u dus binnenkort op donderdagavond te mogen begroeten!

Als u nog vragen hebt, dan kunt u contact opnemen.

 


 


Agenda

 

WanneerWatWaar

zaterdag 18 mei 2019

Aanvang: 19:30 uur

Koor- en samenzangavond

"Psalmen rond Hemelvaart en Pinksteren"

Meewerkenden:

- Mannenkoor ‘Ethan’ uit Yerseke o.l.v. Job Oostdijk
Pieter Heykoop – orgel
- Gemengde Zangver. ‘Met Hart en Stem’ o.l.v. Johan de Rijke
Frank Kolijn – orgel
- Dameskwartet

 

Grote kerk Terneuzen

zaterdag 21 september

Aanvang: 19:30

Concert op uitnodiging van Stichting Behoud 

Thema: ‘Ternzeuzen 75 jaar bevrijd’

Meewerkenden:
- André van Vliet – orgel
- Chr. Mannenkoor ‘Zeeuws-Vlaanderen’ o.l.v. Willy van Zweden
- Gemengde Zangver. ‘Met Hart en Stem’ o.l.v. Johan de Rijke

Grote kerk Terneuzen

zaterdag 14 december Adventszangavond  Grote kerk Terneuzen

Voor alle data geldt Deo Volente.


Terugblik

 

16 maart 2019

Op 16 maart 2019 hadden we een koor en samenzangavond in de grote kerk in terneuzen. Deze avond hebben we gezongen met het chr. gemengde zangvereniging 'Asaf' uit Goes o.l.v. Andre overbeeke en organist Jacco Goud. We kijken terug op een mooie avond! hieronder wat foto's van de samenzangavond. 

 

               

                           

                          

 


Van de gelegenheids zangers

Traditiegetrouw wordt er ieder jaar een Kerstzangavond gehouden waaraan ook gelegenheidszangers mee mogen doen. Vanaf oktober repeteren de gelegenheidszangers hiervoor met ons mee. Een leuke manier om eens te ervaren hoe fijn het is om in een koor te zingen. Hierna leest u enkele reacties van gelegenheidszangers.

 

Er is mij gevraagd een stukje te schrijven als gelegenheidszangeres. In oktober kreeg ik een mailtje van het bestuur of ik mee wilde repeteren voor de uitvoering van 12 december. Direct was ik enthousiast. Ik heb heel goede herinneringen aan het koor. Ruim 30 jaar geleden was ik bij de oprichting van het koor. En daar heb ik mijn man leren kennen. Door verhuizing en geboorte van ons eerste kindje ben ik na tweeëneenhalf jaar gestopt. Hoe leuk is het dan om opnieuw mee te zingen.
Ik zal heel eerlijk zeggen, dat ik het moeilijk vond. Tekst, noten, ademhaling en dan ook nog heel goed op de dirigent letten. Maar ondanks dat keek ik iedere week uit naar de repetitieavonden. En als afsluiting de uitvoering op 12 december.
Johan, heel knap dat je in acht weken tijd ons zulke mooie stukken hebt leren zingen. Bedankt daarvoor! En ook het bestuur bedankt voor de uitnodiging. Ik ben zo enthousiast, dat ik er over nadenk om weer terug in het koor te komen.

Marja Walhout -Goud .
Een warm welkom. Als gastzanger in de adventtijd werd mij de vraag gesteld: “kom je volgend jaar weer zingen” ? Zingen doe ik graag en met veel passie (soms te veel), ben er achteraf gezien te laat mee begonnen, maar drukke bezigheden als vrijwilliger in school en kerk verhinderden dit.
Nu zing ik al bijna 10 jaar in het kerkkoor van de PKN te Sluiskil.
Na een achttal oefenavonden en twee uitvoeringen van ‘met Hart en Stem’ ben ik al redelijk ingeburgerd in het koor. Diverse mede koorleden kende ik al, als familie, oud-dorpsgenoten (Driewegen) of als oud-klasgenoten.
Mijn naam is Wim Zegers, in 1956 geboren te Driewegen en al 35 jaar woonachtig te Sluiskil. Gehuwd en vader van twee varende zonen en een studerende dochter.
Ik verdien mijn brood als timmerman, en hoop als tenor de komende de tijd mee te zingen met hart en ziel in ‘met Hart en Stem’ en zoals men zegt: “zingen is dubbel bidden”.

 

 


   Oproep aan            jong en oud!

Copyright © 2016 Gereformeerde Gemeente Terneuzen.
Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo tellen we hoe vaak pagina's gebruikt worden.
X