Gemengde Zangvereniging "Met Hart en Stem"

 

Over de zangvereniging

In 1985 heeft de Gereformeerde Gemeente van Terneuzen een eigen koor opgestart, Gemengde Zangvereniging “Met Hart en Stem” . Het koor gaat dus officieel uit van de Ger. Gem., maar er zitten koorleden op van allerlei verschillende kerken. Heel fijn dat dat mogelijk is!                                                                                         hart en stem zangkoor sept 2019 geoptimaliseeerd 1 2000x1334

We hebben al zo’n dertig jaar Johan de Rijke als dirigent. Frank Kolijn is onze vaste organist. Elke donderdagavond repeteren we van 20.00u tot 22.00u, met tussendoor even een kwartiertje koffie-pauze.    Wat doen wij nu zoal op deze repetitieavonden? We beginnen altijd met wat inzingers om de stemmen even los te maken. Daarna oefenen we de stukken voor komende uitvoeringen en eventueel een nieuw te zingen lied.

Wat betreft uitvoeringen hebben we elk jaar een aantal vaste tradities, te weten de afsluiting van het zangseizoen eind juni in een klein kerkje in de regio (een soort open repetitieavond en altijd erg leuk!), een keer zingen in een bejaardentehuis in de buurt (met een erg dankbaar publiek) en natuurlijk onze kerstuitvoering eind december samen met het jeugdkoor. Dan komen er, verspreid over het jaar, altijd nog wel een aantal bij. Het ene jaar wat meer dan het andere. U kunt dan denken aan een paaszangavond, of een bepaalde herdenkingsavond, zoals een Oranjezangavond, verder is er ook elk jaar een avond t.g.v. de herdenking van de Hervorming.

Het is voor het bestuur altijd een hele uitzoekerij om deze avonden te plannen, gezien de vaak vele uitnodigingen die we ontvangen van andere koren (vaak al zo’n anderhalf jaar vooraf!). Het geeft altijd wat gemengde gevoelens om zover van te voren al een planning te maken.

Heeft u dus zin om te zingen, schroom dan niet maar kom gerust eens vrijblijvend een keer luisteren. Denk niet te snel dat u niet over een geschikte stem beschikt, er zitten echt niet alleen nachtegaaltjes op het koor! (Waarschijnlijk zelfs niet één…..) We hopen u dus binnenkort op donderdagavond te mogen begroeten!

Als u nog vragen hebt, dan kunt u contact opnemen via onderstaand mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 


Agenda

Voor D.V. 2021 staan de volgende zangavonden gepland. of deze door kunnen gaan, zal afhangen van het Coronavirus.

WanneerWatWaar

za 13 maart

Aanvang: 19:30

 

Deze Paaszangavond gaat vanwege het corona-virus niet door

Passie en Pasen


met medewerking van:
- Jongerenprojectkoor
- Zangkoor 'Praise the Lord' uit Waarde o.l.v. Henriëtte de Bat - van Maelsaeke
- Orgel - Bram Bout
- Piano - Cornelis den Ouden
- Viool - Annette Jumelet

Grote Kerk - Terneuzen

za 22 mei

Aanvang:19:30

Pinksterzangavond


met medewerking van:
- Dirkslands Mannenkoor o.l.v. Dinant Struik

Grote Kerk - Terneuzen

In het najaar

Aanvan:19:30

Najaar hopen we te zingen op uitnodiging van het koor Con Amore uit Meliskerke o.l.v. Jos Oreel. De exacte datum is nog niet bekend.

 

za 11 december

Aanvang:19:30

Kerstconcert 
samen met het Zeeuws Reformatorisch orkest 'Convocare' o.l.v. Mark Christiaanse

H. Maria Magdalenakerk - Goes

za 18 december

Aanvang:19:30

Kerstconcert
samen met het Zeeuws Reformatorisch orkest 'Convocare' o.l.v. Mark Christiaanse

 

Grote Kerk - Terneuzen

Voor alle data geldt Deo Volente.

 

Cd

 

cd festivo

Kosten: €15,- U kunt de cd bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

                                


Gedicht

 

          Screenshot 20210105 193420 Word

 

 

 

Terugblik

Cd presentatie

15 februari hebben wij een cd presentatie gehad in Kapelle samen met Convocare. Het was een hele mooie avond met elkaar. Met alle belangstellenden hebben we weer genoten van de muziek! Met als belangrijkste onder natuurlijk de Cd Festivo. Wat is het mooi dat we deze Cd met elkaar mochten invullen!

foto's cd presentatie 15 februarifoto's cd presentatie 15 februari

 

Adventszangavond

Op zaterdag 14 december hebben we een hele mooie adventszangavond gehad.
Deze avond hebben we samen met het jeugdkoor 'Benjamin' en muziekgroep 'Vox Musica' ingevuld. Dominee Zippro heeft de avond met ons geopend en ook weer afgesloten. Wij hopen dat u ook genoten hebt van deze avond. Wat is het fijn om op deze manier met elkaar de komst van de Heere Jezus te herdenken! 

hieronder kunt u de foto's van de adventzangavond bekijken:

                     Collage adventszangavond   

 

kerstzangavond in 'de Molenhof'

Op donderdag 19 december hadden we een kerstzangavond in 'de Molenhof' in Zaamslag. Deze avond hebben we voor de bejaarde mensen gezongen. De mensen hebben zichtbaar genoten van deze avond, want de bekendste liederen kennen ze en sommigen zongen de liederen zelfs mee. De ouderen zijn voor ons als koor altijd een dankbaar publiek en daar zingen we graag voor! 

                            Collage de Molenhof

 

Nieuwe koorfoto's

We hebben weer nieuwe koorfoto's! Net zoals de vorige keer zijn de foto's genomen in de grote kerk in Terneuzen. hieronder volgt een collage van de foto's.

        Collage nieuwe koorfotos                    


Van de gelegenheidszang

Beste lezer,


Vanaf D.V. donderdag 3 oktober begint de gelegenheidszang weer. Ook dit jaar willen wij u/jou van harte uitnodigen om mee te repeteren en dan D.V. Zaterdag 14 december mee te doen met onze adventszangavond. We repeteren elke donderdag van 20:00 tot 22:00.
Ouderen en jongeren zijn van harte welkom!
Kom samen met je vriend(en)of vriendin(nen) eens een avondje kijken.
Ook in de Bijbel en in de psalmen wordt men opgeroepen om Gods naam groot te maken, dat gebeurt in de eredienst, maar ook op ons koor.
Er zijn hiervoor vele voorbeelden te noemen. Een daarvan is de eerste helft van psalm 34:2(berijmd):
Komt, maakt God met mij groot,
Verbreidt, verhoogt, met hart en stem,
Den nooit volprezen Naam van Hem,                             
Die ons behoedt in nood.
Zien we u/jou binnenkort op een repetitieavond?

 

U leest hieronder enkele reacties van gelegenheidszangers:

 

Er is mij gevraagd een stukje te schrijven als gelegenheidszangeres. In oktober kreeg ik een mailtje van het bestuur of ik mee wilde repeteren voor de uitvoering van 12 december. Direct was ik enthousiast. Ik heb heel goede herinneringen aan het koor. Ruim 30 jaar geleden was ik bij de oprichting van het koor. En daar heb ik mijn man leren kennen. Door verhuizing en geboorte van ons eerste kindje ben ik na tweeëneenhalf jaar gestopt. Hoe leuk is het dan om opnieuw mee te zingen.
Ik zal heel eerlijk zeggen, dat ik het moeilijk vond. Tekst, noten, ademhaling en dan ook nog heel goed op de dirigent letten. Maar ondanks dat keek ik iedere week uit naar de repetitieavonden. En als afsluiting de uitvoering op 12 december.
Johan, heel knap dat je in acht weken tijd ons zulke mooie stukken hebt leren zingen. Bedankt daarvoor! En ook het bestuur bedankt voor de uitnodiging. Ik ben zo enthousiast, dat ik er over nadenk om weer terug in het koor te komen.

Marja Walhout -Goud .
Een warm welkom. Als gastzanger in de adventtijd werd mij de vraag gesteld: “kom je volgend jaar weer zingen” ? Zingen doe ik graag en met veel passie (soms te veel), ben er achteraf gezien te laat mee begonnen, maar drukke bezigheden als vrijwilliger in school en kerk verhinderden dit.
Nu zing ik al bijna 10 jaar in het kerkkoor van de PKN te Sluiskil.
Na een achttal oefenavonden en twee uitvoeringen van ‘met Hart en Stem’ ben ik al redelijk ingeburgerd in het koor. Diverse mede koorleden kende ik al, als familie, oud-dorpsgenoten (Driewegen) of als oud-klasgenoten.
Mijn naam is Wim Zegers, in 1956 geboren te Driewegen en al 35 jaar woonachtig te Sluiskil. Gehuwd en vader van twee varende zonen en een studerende dochter.
Ik verdien mijn brood als timmerman, en hoop als tenor de komende de tijd mee te zingen met hart en ziel in ‘met Hart en Stem’ en zoals men zegt: “zingen is dubbel bidden”.

 

 


 

   Oproep aan            jong en oud!

Aanmelden

Copyright © 2016 Gereformeerde Gemeente Terneuzen.
Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo tellen we hoe vaak pagina's gebruikt worden.
X