Gemengde Zangvereniging "Met Hart en Stem"

 

Over de zangvereniging

In 1985 heeft de Gereformeerde Gemeente van Terneuzen een eigen koor opgericht: Gemengde Zangvereniging “Met Hart en Stem” . Het koor gaat dus officieel uit van de Gereformeerde Gemeente, maar er zitten koorleden op van allerlei verschillende kerken. Heel fijn dat dat mogelijk is!                                                                                         hart en stem zangkoor sept 2019 geoptimaliseeerd 1 2000x1334

Jos Oreel is onze dirigent. De vaste organist is Geert Eikelboom.

Elke donderdagavond repeteren we van 20.00u tot 22.00u, met tussendoor een kwartier koffiepauze. De repetitieavonden vinden plaats in de Bethlehemkerk in Terneuzen. Op deze repetitieavonden beginnen we vaak met inzingers om de stemmen even los te maken. Daarna oefenen we de stukken voor komende uitvoeringen en eventueel een nieuw te zingen lied.

Wat betreft uitvoeringen hebben we elk jaar een aantal vaste tradities, te weten de afsluiting van het zangseizoen eind juni in een klein kerkje in de regio (een soort open repetitieavond en altijd erg leuk!), een keer zingen in een bejaardentehuis in de buurt (met een erg dankbaar publiek) en natuurlijk onze kerstuitvoering eind december. Dan komen er, verspreid over het jaar, altijd nog wel een aantal bij. Het ene jaar wat meer dan het andere. U kunt dan denken aan een zangavond rond Pasen, of een bepaalde herdenkingsavond, bijvoorbeeld rondom de bevrijding van Zeeuws-Vlaanderen.

Het is voor het bestuur altijd een een puzzel om deze avonden te plannen, gezien de vaak vele uitnodigingen die we ontvangen van andere koren (vaak al zo’n anderhalf jaar vooraf!). Het geeft altijd wat gemengde gevoelens om zover van te voren al een planning te maken.

Heeft u dus zin om te zingen, schroom dan niet maar kom gerust eens vrijblijvend een keer luisteren. Denk niet te snel dat u niet over een geschikte stem beschikt, er zitten echt niet alleen nachtegaaltjes op het koor! (Waarschijnlijk zelfs niet één…..) We hopen u dus binnenkort op donderdagavond te mogen begroeten!

Vindt u het een hele stap om meteen lid te worden, wordt dan lid van ons projectkoor voor de kerstuitvoering. U neemt dan deel aan de repetities van oktober tot en met december 2024.

Als u nog vragen hebt, dan kunt u contact opnemen via onderstaand mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


 


Agenda

De volgende zangavonden staan gepland. Voor alle data geldt Deo Volente.

Wanneer Wat Waar
23 maart 2024 Paaszangavond met Jongerenkoor Hananja

Goede Herderkerk, Terneuzen

18 mei 2024

Zang- en muziekavond met Vox Musica

Hoek, PKN Kerk

6 juni 2024 Afsluiting seizoen Kerk in Koewacht
21 september 2024 Herdenking 80 jarige bevrijding van Terneuzen met Mannenkoor Zeeuws-Vlaanderen

Levensbron,Terneuzen

14 december 2024 Kerstzangavond  Terneuzen

 

 

 

Cd

 

cd festivo

Kosten: €15,- U kunt de cd bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

                                


 

 

Foto's Herdenking Watersnoodramp 4 februari 2023

Website 1Website 2

      
                   

 

 


 

   Oproep aan            jong en oud!

Copyright © 2016 Gereformeerde Gemeente Terneuzen.
Alle rechten voorbehouden.

Deze website maakt gebruik van cookies. Zo tellen we hoe vaak pagina's gebruikt worden.
X